INFORMARE PRIVIND BURSA LOCURILOR DE MUNCA VACANTE PENTRU ROMI 24 MAI 2012

AJOFM Giurgiu,

Pe data de 24 mai 2012  s-a  desfasurat  Bursa Locurilor de Munca pentru Persoanele de Etnie Roma. Aceasta actiune este o masura activa care presupune confruntarea directa a cererii cu oferta de forta de munca.
Bursa s-a desfasurat , incepand cu  ora 9.00, in municipiul Giurgiu, la Restaurantul Rapsodia.
In vederea identificarii locurilor de munca vacante, salariatii A.J.O.F.M. Giurgiu au contactat un numar de  62 agenti economici.
Au  participat la bursa un numar de 15 agenti economici care au  oferit  142 locuri de munca vacante.
Principalele domenii de activitate in care au fost oferite locuri de munca vacante sunt: constructii, industria confectiilor, refacere si intretinere infrastructura, servicii de protectie si paza.
La aceasta bursa , au participat un numar de 43 persoane de etnie roma aflate in cautarea unui loc de munca, fiind preselectate in vederea sustinerii de probe de lucru sau interviuri la sediul firmelor un numar de 21  persoane.
In ziua bursei au fost emise un numar de 2  Dispozitii de Repartizare, cu incadrare in munca pe loc, ca  muncitor necalificat.
La aceasta actiune a participat si reprezentantul in judetul Giurgiu a Agentiei Nationale Antidrog, care a pus la dispozitia participantilor pliante cu riscurile pe care le  reprezinta consumul de droguri.
Desi A.J.O.F.M. Giurgiu a depus eforturi pentru identificarea angajatorilor care sa ofere locuri de munca pentru persoanele de etnie roma, a meditiazat actiunea in presa scrisa si la posturile locale de televiziune, au fost postate la loc vizibil in zonele intens populate de persoanele de etnie roma afise, interesul manifestat de persoanele din acest grup tinta a fost destul de scazut, fapt care poate fi datorat intr-o anumita masura si de conditiile atmosferice nefavorabile din ziua bursei.

Trimite mai departe

Comentează

Comenteaza

Comentarii

Cele mai comentate