Confirmă extratereştrii teoria mayaşilor despre Sfârşitul Lumii?

GiurgiuInfo,

Există peste două milioane de site-uri care scriu despre tot felul de teorii ce au ca ultim element sfârşitul apocaliptic al planetei. Cea mai nouă dintre ele este aceea potrivit căreia Pământul va fi distrus de planeta Nibiru. Fox News: Oamenii care aduc argumente în sprijinul acestei teorii spun că planeta Nibiru se afla la marginea sistemului nostru solar, însă se va desprinde de axa ei şi va distruge Pământul, în 2012 sau chiar la sfârşitul acestui an.
Astronomul NASA, David Morrison, spune că a fost şocat de fenomenul Apocalipsei: „Nu trece zi fără să citesc sau să primesc mesaje de la oameni care se gândesc să îşi ia viaţa pentru că le este teamă de un sfârşit iminent”.

De unde a pornit acest nou val de isterie?
Această idee a apărut pentru prima data în 1995 iar Nancy Lieder a fost cea care i-a „dat viaţă”. Femeia pretinde că ar putea să vorbească cu extratereştrii din sistemul stelar Zeta Reticuli, care îi trimit mesaje. Pe site-ul ei, femeia a scris ca a fost avertizată că planeta va avea un sfârşit apocaliptic.
Deşi iniţial dezastrul a fost programat pentru anul 2003, adepţii acestei teorii au reînnoit data şi consideră că anul 2012 va fi cel în care omenirea îşi va găsi sfârşitul.
Pentru ca isteria să fie şi mai mare, s-a observat că această previziune coincide cu cea lăsată de calendarul mayaş. Şi se pare că această planeta - Nibiru - ar fi fost descrisă de sumerieni ca fiind a 12-a planetă din sistemul nostru solar.
Pentru că subiectul este unul fierbinte, unii s-au gândit să facă bani frumoşi de pe urma lui, aşa că s-au apucat să scrie cărţi pe această temă.
Zecharia Sitchin, un scriitor, a publicat o carte intitulată „A douăsprezecea planetă” - un succes fără precedent în domeniu, care s-a vândut în milioane de exemplare, fiind tradusă în 25 de limbi.
Potrivit acestui scriitor, oamenii s-ar fi născut pe această planeta şi ar fi plecat să colonizeze şi celelalte planete din sistemul solar.

NASA linişteşte populaţia
Astronomul Morrison este de parere că, dacă am fi într-un asemenea pericol, această ştire ar fi lansată în întreaga mass-media, nu doar pe unele site-uri, mai mult sau mai puţin îndoielnice. El spune că nici cei care au lansat ipoteza nu cred în ea. 

 

Sursa: stirileprotv.ro

Foto: lost-civilizations.net

Trimite mai departe

Comentează

Comenteaza

Comentarii

Cele mai comentate

Ultimele anunturi

Adaugă anunțul tăuVinzi o mașină, un imobil, un telefon, un animal ? Adaugă anunțul tău gratuit pe site.

Membri