Trei ouă de dinozaur pitic furate din România, în 2005, au fost descoperite în Italia

GiurgiurInfo,

Trei ouă de dinozaur pitic furate din România în 2005 au fost descoperite în locuinţa unui colecţionar italian şi vor fi restituite autorităţilor române în următoarele zile, urmând, cel mai probabil, să ajungă în vitrinele Muzeului "Grigore Antipa".

Potrivit unor oficiali ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, citaţi de NewsIn, ouăle au fost furate din România în 2005, după ce au fost descoperite în situl paleontologic Tuştea - Geoparcul Dinozaurilor Haţeg din judeţul Hunedoara, şi au fost tranzacţionate pe piaţa neagră.

Cele trei ouă au fost descoperite în casa unui colecţionar italian din localitatea San Candido - Bolzano, pe baza informaţiilor furnizate carabinierilor italieni de către judiciariştii IGPR şi ataşaţii români de interne din Italia. Alături de ouăle dinozaurilor pitici au mai fost găsite în casa italianului, care în prezent este cercetat penal, alte 6.000 de obiecte de patrimoniu, multe dintre acestea fiind pe lista obiectelor dispărute ori furate.

Dinozaurii pitici, unici în lume, spun specialiştii, au trăit pe teritoriul pe care astăzi se află România în era mezozoică - perioada cretacică.

Foto: Realitatea.net

Sursa articol: Realitatea.net

Trimite mai departe

Comentează

Comenteaza

Comentarii

Cele mai comentate

Ultimele anunturi

Adaugă anunțul tăuVinzi o mașină, un imobil, un telefon, un animal ? Adaugă anunțul tău gratuit pe site.

Membri