Budinca de peste

GiurgiuInfo,

Ingrediente: un kilogram de peste slab, curatat de oase, 100 de grame de unt, trei felii de paine, o canita de lapte, o ceapa, patru oua, sare, piper, doua linguri de pesmet.

Preparare:

Toaca pestele bucatele (foloseste un cutit bine ascutit si in nici un caz masina de tocat), inmoaie painea in lapte si separa albusurile de galbenusuri.
Freaca galbenusurile cu untul pana rezulta o crema. Adauga painea inmuiata in lapte si stoarsa bine. Amesteca foarte bine. Adauga o lingura de pesmet fin macinat. Pune in compozitie pestele bucatele, sare, piper si ceapa tocata marunt. Amesteca.
Rastoarna compozitia intr-un vas rezistent la foc, uns cu unt si taptetat cu pesmet si coace budinca la foc mic, 40-50 de minute. Serveste budinca fierbinte cu sos de usturoi (usturoi pisat, frecat cu putin ulei si amestecat cu un pahar de smantana subtire).

Trimite mai departe

Cele mai comentate