Supa crema de peste

GiurgiuInfo,

Ingrediente: o ceapa, 2 catei de usturoi, 1 kg cartofi, 4 linguri de unt, 1 lingurita deboia de ardei dulce, sare, piper alb, 2 oua, 500 g file de peste alb, 2 linguri faina, 125 g smatana, 1/8 l lapte

Preparare:

Ceapa se va curata de coaja si se va taia foarte marunt, usturoiul se piseaza si cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cubulete de aproximativ 1 cm. Jumatate din cantitatea de unt se pune intr-o tigaie impreuna cu cuburile de ceapa si lasati la calit pana ce ceapa devine aurie. Adaugati apoi usturoiul pisat si cuburile de cartofi. La foc mediu amestecati continuu si lasati 15 minute la prajit. Inainte de a lua de pe foc puneti boiaua de ardei dulce, sarea si piperul.

Ouale se fierb tari, aprox. 10 minte. Fileiul de peste se taie in bucati de 3 cm, se sareaza si se pune in faina. Incingeti si untul ramas si puneti fileul de peste la prajit pana ce devine auriu pe ambele parti. Ouale fierte se decojesc si se taie rondele.

Cartofii din tigaie se sting cu 1/4 l apa si se adauga smantana si laptele iar apoi mai lasati la fiert pana ce da un clocot. In acest timp introduceti si fileul de peste iar cand luati supa de pe foc adaugati si ouale fierte.

Se serveste calda cu paine de casa.

Timp de preparare: 45 min

Trimite mai departe

Cele mai comentate