Retete pescărești

1 2 Ultima

Budinca de peste

Ingrediente: un kilogram de peste slab, curatat de oase, 100 de grame de unt, trei felii de paine, o canita de lapte, o ceapa, patru oua, sare, piper, doua linguri de pesmet. Preparare: Toaca pestele bucatele (foloseste un cutit bine ascutit si in nici un caz masina de tocat), inmoaie painea in lapte si separa albusurile de galbenusuri.Freaca galbenusurile cu untul pana rezu

Supa crema de peste

Ingrediente: o ceapa, 2 catei de usturoi, 1 kg cartofi, 4 linguri de unt, 1 lingurita deboia de ardei dulce, sare, piper alb, 2 oua, 500 g file de peste alb, 2 linguri faina, 125 g smatana, 1/8 l lapte Preparare: Ceapa se va curata de coaja si se va taia foarte marunt, usturoiul se piseaza si cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cubulete de aproximativ 1 cm. Jumat

Piftie de peste

Ingrediente:   peste (macrou), morcovi, boabe de piper, foi de dafin, condiment tip Delikat, gelatina Preparare: Tai morcovii rondele si ii pui la fiert impreuna cu piperul, foile de dafin si Delikat-ul. Cand morcovul este aproape fiert adaugi bucatile de peste (si capetele, pentru ca ajuta sa se inchege zeama) si le lasi sa fiarba. Scoti bucatile de peste si mor

Soufle de peste

Ingrediente: 400 grame file de peste alb, 30 grame unt, 200 grame branza feta (mai putin sarata este excelenta), patru oua, piper, cimbru uscat, doua lingurite de suc de lamaie. Preparare: 1.   Pune pestele in apa care fierbe si lasa-l cinci minute. Scoate-l, lasa-l sa se raceasca si taie-l in bucatele mici.2.   Bate galbenusurile, adauga branza rasa si un

Peste cu orez si ciuperci

Ingrediente:     1 kg crap    200 g ciuperci    250 g orez    3 cepe    200 ml ulei    100 ml vin alb    1 cub unt    2 lingurite vegeta    tarhon. Preparare: Cureti pestele si il despici in doua. Fiecare jumatate o tai in bucati mai late

Zacuscă de peşte

Ingrediente: 1 kilogram şi jumătate de peşte file,100 ml ulei,2 linguri cu făină,1 castravete mic în oţet,1 morcov,1 pătrunjel,500 grame roşii,1 ceapă,2 foi de dafin,piper şi sare după gust Preparare: Peştele curăţat şi presărat cu sare, se usucă într-o cârpă, se trece prin făină şi se prăjeşte.Separat se fierb cu puţină apă un c

Crochete din peste

Ingrediente:    ceapă    ouă 2    ulei    făină 75 g    ciuperci 50 g    lapte 1/4 l    peşte 350 g    piper    sare    pesmet Preparare: Se spală bine peştele şi se curăţă de oase. Separat se căleşte ceapa tocată

Peste cu usturoi

Ingrediente: patru bucati file de peste oceanic, o legatura de patrunjel, patru-cinci catei de usturoi, ulei, o lamaie, un pahar de vin alb, sare, piper, rozmarin uscat. Preparare: - Spala bucatile de peste si usuca-le cu un servet de hartie. Toaca usturoiul si patrunjelul. Amesteca vinul cu patru linguri ulei si adauga usturoiul si patrunjelul tocate, sare, rozmarin usc

Ciorba de peste

Ingrediente:     capul si coada de la un peste mare    1 ceapa    1 morcov    1 ardei rosu    1 rosie    2 linguri de orez    putin otet sau zeama de lamaie    leustean si patrunjel verde Preparare: Se curata legumele si se toaca marunt, se calesc in putin

Peste cu vin si masline

Ingrediente: 800 grame peste (stavrid, scrumbie, crap), doi-trei catei de usturoi, o legatura mica de patrunjel, patru-cinci cartofi mai mari, un morcov si o ceapa, 150 grame  masline fara samburi, un paharut de vin alb (dar merge si apa), ulei, sare, piper. Preparare: - Curata cartofii, morcovul si ceapa si pune-le la fiert. Curata si spala bine pestele. Taie-l in b


1 2 Ultima